A beépített ember - 1. rész

schi-fi, sorozat,


A fekete kabátos ember belépett a szálloda előterébe, miután a reptéren kapott csippel kinyitotta a bejáratot. A megszokott halk üdvözlés fogadta a hangszórókból. A pulthoz lépett és a tenyerével megnyomta a csengőt. A monitoron egy animált szépség jelent meg és vidám szép napot kívánt. Majd közölte a szoba számát és egy kulcs alakú kártyát pottyantott a pultra a csengő mellé, ahol ettől már kissé kopottas volt a műmárvány felület. Csak harmadosztályú szálloda, állapította meg magában a férfi és elvette a kulcsot a lifthez sétált és a mozgásérzékelős liftajtó kinyílt.
 Újabb küldetése kezdődött ezen az idegen helyen. Már legalább 50 éve hogy minden okkult dolgot betiltottak és szigorúan a tudományos elvek és törvényeket kiáltották ki az egyedüli hiteles és elfogadható cselekedetnek. A munkája sokszor unalmas, csak  megkapja a feladatot egy ismeretlen cégnél és figyel az emberekre. Ahol vallásra, vagy egyéb okkult dologra lel, akkor csak jelentenie kell és ha veszélyben van, akkor életbe lép az X-terv és tovább vezénylik.
Nem nehéz munka, de néha roppant kellemetlen. Barátokat szerez és veszít el minden megbízatása alkalmával. A vallásgyakorlókat kíméletlenül a zárt-osztály várja, ahol lassú agymosás vár rájuk.
A kuruzslók és csalók sokkal keményebb büntetést kapnak, de a férfi nem akar erre gondolni. Ez is csak egy munka.
Éjjel érkezett a szállóhelyre, holnap pihenhet, de nem szokott sokáig aludni a szabadnapján sem.

Reggel a szokásos száraz zuhannyal kezdi a napot, ahol csak gőzben fürdik meg és a folyamatosan melegedő zuhanyfülkéből egyből szárazon jöhet ki.
A reggelije már várja az ételliftben. Szereti ezt a szállodai megoldást, nem kell senkivel találkoznia és nem is látja őt sem senki. Mióta az emberek közvetlenül nem kommunikálhatnak, azóta a korrupció is ellehetetlenült. Tiszta szép világot épített fel ötven évvel ezelőtt hatalomra került kormány törvénykezése.
Az egyetlen hely még, ahol kapcsolatokat lehet építeni, azok az egyre fogyó hagyományos munkahelyek. Mivel a fizikai munkát már régen robotvezérlés végzi, így csak a vezérlőben vannak dolgozók, ahol pedig csak mérnökök dolgoznak.
A pihenő napi programja már várja a tiszta és primitív teraszon található kijelzőn. Kétféle programot ajánl fel a is-okoska. az első egy helyi parasztfalu, amelyet skanzen néven illetnek és sokféle gipszállat található az udvarokon. A másik program egy érdekes templom látogatás. Sok templomot alakítottak ki történelmi utazások, bemutatók helyszínéül. Ez új volt neki is, amúgy is a titkos feladatába vág, ezért benyomja a kettes gombot.
Az utasítások újabb két lehetőséget kínálnak fel egy hagyományos ebéddel összekötött látogatást, vagy a későbbi orgona-hangversennyel egybekötött történelmi bemutatás.
Kicsi gondolkozás után rányomott arra amelyik a hangversenyt ajánlja. Ebédelni tud máshol is, amúgy sem kedvence a forró házi koszt jellegű fűszeres ebéd. Volt már benne része és ha jóllakott, akkor beteggé tette a sok fűszer, ha csak kóstolgatta, akkor meg éhes maradt.
Hozzászokott a homogén ételekhez, amelyek különböző színekben pompáznak a menütől függően.
Az indulás előtt még bekapcsolja a terasz napozóját és pihen egyet a vasárnapi reggeli után.

A negyedórás elő figyelmeztetés után már készen áll az indulásra…

 
Folytatása következik...

tartalom marketing felhívása