Narancslapuvári Ingatlan Albérlet iroda 4. rész

ingatlan,adás-vétel,ingatlaniroda,eladás,jutalék


Az első eladás, vagy nem is ingatlan vétel?

  Eltelt az első hét a narancslapuvári ingatlanirodában. Az előző héten sikeresen akadt pár ingatlan, amely bekerült az eladó adatbázisba és már a kirakatban készült egy összeállítás is, ami nagyon népszerű lett. A boltba igyekvő asszonyok minden nap lesték, vajon ki akarja eladni a házát éppen.


Ezen a hétfői napon megtört a jég. Bejött az első ingatlan tulajdonos az irodába, aki szeretné eladni a házát.

  A Sós házaspár együtt érkezett és a kétszintes házukat kínálták eladásra. Az ügyeletes Dűlősori Amália felvette az adatokat és profi módon kikérdezve az eladókat, azt is mindjárt megtudhatta, hogyha elkelne a ház, akkor ők szívesen vennének egy kisebbet. Ez aztán a fogás! Egyszerre eladó is van és vevő is… 
A Sós házaspárnak nem volt gyermeke, bár már legalább 10 éve házasodtak össze. Azt beszélték a faluban, hogy a férj rendszeresen verte az asszonyt.

  Sósné Kedves Kamilla pedig egy szemrevaló fehérnép volt, sokat bevállaltak volna egy kicsivel több “miatyánkot” hogy csak egyszer megdönthetnék az asszonyt. A férje ura pedig mindenkinél óvatosabb volt és rettenetesen féltékeny. Egyedül nem is engedte el sehova a Kamillát. Viszont pár éve egyszer a feleség kórházba került, mert “véletlenül” legurult a lépcsőn az emeletről!

  Persze a faluban mindenki azt beszélte, hogy az asszony megcsalta Róbertet, a férjét. Erre bizonyítéka senkinek nem volt. Az asszony foglalkozása a meteorológiai állomás felügyelete volt a hegyoldalban, mivel ez a szakmája, kényelmes állás jutott neki. Azonban a mai modern világban az állomásra menni nem kellett, csak a havi karbantartásra, amit mindig a férjével együtt csinált meg.

  Előtte nem így volt egy ideig. Mindennap egyszer az összegyűlt adatokat el kellett hozni a vasszekrényből és azt elküldeni az interneten. Ez az “adatbegyűjtés” reggelente volt, amikor a férje nem tudott menni és néha bizony órákig is tartott ez a rövid séta, mire hazaért az asszony sokszor már dél is volt. Azt pletykálták, hogy valahol útközben egy szeretőjét látogatja az asszony, de többet senki sem tudott. 

  Amália az ingatlan felvételéhez még képeket is kért a házaspártól és egyeztetett egy délutáni időpontot ehhez. Azért már most gyorsan kitette az új eladó ingatlant a kirakatba.
A munkanap elment és mindenki tette dolgát, ám a széria nem szakadt meg. Másnap, kedden a Tóth Béla jött, hogy ő eladná a házát. Nagyon jól ment neki a kis vállalkozása és már kevés volt rá az az egy szoba amit erre használt. 


  Mindenki örült, hogy szaporodik az állomány, de csak Dáriusznak, mint a profi szakembernek jutott eszébe a két ingatlan összekapcsolása. Sósék eladják az övékét és megveszik a Tóth Béla házát és ezzel a Tóth Béla is megveheti a Sósék házát. Remek ötlet volt. 
Darus Áron nem is tétlenkedett, mind a két tulajdonost felhívta és le egyeztette velük a részleteket, ki mennyit, ki milyen feltétellel, stb. ahogy ezt kell.


  A Sósék örültek a legjobban, hiszen a Béla kis háza az a meteorológiai állomáshoz sokkal közelebb állt.  
A következő héten minden lezajlott két adásvétel egy csomó jutalék, az iroda éves bérletét megkereste. Amália is kapott jutalékot meg a Dáriusz is verte a mellét. A jegyző is jól járt, mert ügyvédként ő csinálta a szerződést.

  Ám a katasztrófa nem váratott magára sokáig. A tranzakciót követő egyik napon a polgármesternél megjelent a Sós Róbert és követelni kezdte az adás-vétel megsemmisítését. A Sós követelésétől a Jenőt kiverte a hidegvíz!
- Mi a baj Róbert? - kérdezte, hogy a mélyére ásson az elégedetlenségnek. Azt ő is tudta, hogyha valami hiba lenne az eladásban, vagy valamit eltitkolt az eladó, akkor vissza lehet csinálni az üzletet. Belegondolni is félt, ennek milyen következményei lennének az ingatlaniroda hírnevére, nem beszélve a jutalékokról.
- Talán összedől a házad, amit vettél, vagy még ettől is nagyobb baj van? - puhatolódzott, kicsit túl is nagyolva a lehetséges indokokat a szerződés bontására. 
- Az a baj polgármester úr... - kezdte kicsit higgadtabban a magyarázatot Róbert, mert közben ráeszmélt, hogy a vételhez talán nem elég az indoka, - ...hogy az asszony ottmaradt a házban és nem akar kiköltözni!


  A polgármester egyből kapcsolt és gyorsan a szekrényében kezdett matatni, mint aki valamit nagyon keres, mert nem akarta hogy látsszon rajta az a röhögés ami rájtört.
- Aztán miért nem akar a Kamilla költözni? Talán nem is akarta eladni a házat? - kérdezte, mikor már kicsit összeszedte magát és kibújt a szekrényből. Próbálta leteremtőre fogni:
- Ezt azért az asszonnyal is meg kellett volna beszélni, te Róbert, Ejnye, ejnye! 
- De, de ő is benne volt, sőt, ha jól emlékszem az ő ötlete volt a kisebb ház, kevesebb rezsi! - motyogott a foga között Róbert, majd hangosabban folytatta:
- Az az átokfattya Tóth Béla, az a mocskos gazember, elcsavarta a fejét Kamillának.

Ennek híre ment a megyében, de még az országban is és mondhatjuk, hogy a leghíresebb iroda lett hetekig a narancslapuvári “ingatag asszony”-közvetítő iroda titulussal.


folytatás következik...

Narancslapuvári ingatlaniroda is az adás-vétel hirdető weboldalt használja!


tartalom marketing felhívása