Narancslapuvári Ingatlan Albérlet iroda 7. rész

Narancslapuvári Ingatlan Albérlet iroda 7. rész


 

Késő este Narancslapuvár főterén csendet törte meg a tíz órát kongató harang. Jenő a polgármester hazafelé tartott hosszú napjáról a fővárosból, ahol a parlamentben próbált ügyeket intézni a képviselője meghívására. A napja sikeres volt, annak ellenére, hogy a parkolási nehézségeket egy büntető csomaggal is tetézte. Mit számít országos ügyekben egy tízezres bírság, gondolta magában. Ahogy elhaladt az ingatlaniroda előtt, fényeket látott.

Azonnal oda fordult megnézni, hogy talán egy betörőt fog tetten érni.

***

Ez a  nap is, amikor a polgármester nem volt a faluban, ugyanúgy kezdődött mint máskor. Reggeli eligazítás, aztán mindenki dolgára ment, vagy maradt az irodában a hirdetéseket kezelni, vagy ügyfélre várva. Ebédidőben már csak ketten maradtak bent, Dáriusz és a titkárnő, Amália. Máskor is ha többen vannak csoportosan indulnak el ebédelni a Marcsi konyhára. Most csak ketten indultak el.

A falu egyetlen vendéglője, amely délben hangulatos kockás-abroszos magyaros, paprikás, erőspistás terített asztallal várja az éhes dolgozókat. Estére azonban mindig átalakult klubbá és a békés billiárd asztalos sarok előadó hellyé. A billiárd asztalon pedig ledér lányok vonaglanak esténként egészen hajnalig. Ennek a nyoma az ebédidőben csak annyiból látszik, hogy a falon egy fényképsorozat büszkélkedik azokkal a híresebb vetkőző sztárokkal, akik némelyike európában híres pornó színészként is ismert.

Dűlősori Amália és Dáriusz így ketten ültek le a billiárd asztalhoz legközelebb eső két személyes asztalhoz és rendeltek. Ebéd közben egy idegen lépett be a helyiségbe és a pulthoz ment. Rövid kérdezősködés után Dáriusz és Amália felé indult. Az asztálnál megállt és megszólította őket.

- Bocsánat én Májeres Miklós a Huzatos hazánk hírei újságtól jöttem és a helyi ingatlaniroda képviselőjét keresem, egy riport erejéig szeretnék egy pár kérdést feltenni. - mondta egyhuzamban, sugárzóan magabiztosan levegő vétel nélkül.

- Dáriusz torkán megakadt az éppen fél úton levő fasírt darab, de kisebb fájdalmat leküzdve, krákogva köszönt, miközben a feléje nyújtott kézben kapaszkodva kissé megemelte a fenekét, csupán illendőségből a felállást imitálva.

- Jó napot, Darus Áron vagyok, - krákogott egyet közben, még mindig a csípős fasírttal küzdve folytatta - én vagyok az irodavezető, bemutatom Amáliát, ő a titkárnő az irodában.

Dáriusz büszkén válaszolt a kérdésekre és a végén egy fényképet is megengedett az újságírónak aki aztán távozott.

A nap többi része csendben telt, néha ki-be járt egyik-másik dolgozó az irodában, egy nyomtatványért, vagy csak egy papír másolása miatt.

A munka idő végéhez közeledett, amikor Amália sikítozva öröm kacagások közepette kiabálta szét az irodában, hogy felfedezte a Narancslapuvár ingatlanirodáról szóló cikket és még azért is, mert a mellékelt nagy képen magát fedezte fel, ahogy Dáriusszal együtt ülnek az asztalnál. Mindenki Amália gépénél termett és közben a lány elkezdte felolvasni a cikket.

Az örömük hamar méreggel kevert nevetésbe fulladt, amikor ahhoz a részhez értek, amiből az derült ki, hogy Amália és Dáriusz a narancslapuvári ingatlanirodában találtak egymásra.

Persze az iroda többi dolgozója röhögésbe tört ki, ezt mindenki csak viccesnek tartotta. Egyedül Dáriusz volt, aki hallgatva lehuppant a székébe. Az járt a fejében, ha ezt otthon megtudja az asszony akkor baj lesz. Igaz, sokszor előfordult, hogy apróságokon is veszekedett vele a felesége, de ez felülmúlt mindent. A gyanakvás annyira erős volt, hogy néha még arra is képes volt az asszony, hogy utánamenjen a munkahelyére és kérdezősködjön. Ahogy így morfondírozott magában a még mindig bámészkodó munkatársak közül Báró is megszólalt. Az ujjával a kép felé mutatott amelyen Amália és Dáriusz szerepelt, mögöttük a falon ott voltak a képek a vonagló táncos-lányokkal.

- Ez a kedvenc pornó-színészem, ott ni… - a kép közepére mutatva jól látszott Elizabeth King kissé hiányos öltözetben.

***

A polgármester kissé óvatosan közelített az iroda ajtóhoz és belesett az ablakon ahol határozottan nagy rendetlenséget látott és még valami mozgást is. Kicsit lapulva elővette a telefont és hívta a helyi szolgálatos rendőrt, aki a komája is volt egyben. A telefon kettő csengetés után kattant...

- Mondjad Jenő komám, van valami gond? - kezdte az ismerős hang, mert amúgy nem volt szokásuk ilyen késői órán beszélgetni.

- Tónikám, valami betörő lehet a főtéri irodában, mert valami mozgást és fényeket látok, - kezdte Jenő kicsit halkabban suttogva, de nem tudta folytatni. Hatalmas jókedvű kacajt hallott a vonal másik végén.

- Jenőkém, amíg te távolba voltál, addig történt némi családi állapot változás. A Dáriusz felesége megjelent délután az irodánál és egy teherautónyi cuccot billentett le az iroda előtt.

 

Folytatás következik...

 

tartalom marketing felhívása