Narancslapuvári Ingatlan Albérlet iroda 1. rész

ingatlan,albérlet,iroda,eladó,kiadó,üzlet,befektetés


  Narancslapuvár egy kis község az északi határon a hegyek tövében. 

Feltörekvő és szorgalmas polgárokkal, akik arról a leghíresebbek, hogy az ötvenes években egyedül itt telepítettek narancstöveket, amely egy kísérlet volt arra, hogyan lehetne évelő növényből narancsot termelni. Abban az időben gazdagnak számított a falu, mert a tanácselnök együtt vadászott a miniszter fiával a közeli hegyekben. Azt kevesen tudták csak, hogy a vaddisznók a Terka portájáról lettek "exportálva" a vadászathoz. Olyan kezesek voltak az áldozatok, hogy még az elejtett vadászpuska csövét is megrágcsálták, amíg a puska tulajdonosa hanyatt homlok menekült el, nem tudta, hogy a vadkan csak egy kis simogatásra vágyott.

  Szóval minden adottság megvan ezen a kis hegyvidéki helységben, ami az eszet illeti. 

  A volt tanácselnök, - aki még ma is a helyén van, de most már  a polgármesteri székben,-  újabb üzleten törte a fejét. Így pattant ki Kovács Jenő fejéből, akit a fél falu még mindig tanácselnöknek nevezett, hogy ingatlanirodát kellene nyitni, az ingatlan mindig jó befektetés. 

  Az még valóban nem volt a faluban. 

  Igaz a hentes is csak pénteken nyitott ki és a pékségben is csak háromnaponta sütöttek kenyeret, de ingatlaniroda az még egy cseppnyi, annyi sem volt. 

 Sokat változott a közösség, mára már két pártra szakadt a falu, így mindig volt egy oldal, amelyik irigyelhette a másikat valamiért. Hol a volt tanácselnök csapatát ette a penész, amikor egy régi hegyoldali kúriát kezdtek el pályázati pénzből felújítani a Narancslapuvárért Egyesület tagjai, a polgármesteri szék örök kihívója Esztergályos Kálmánnal az élen. Főként, akkor amikor a régi alagsori és pincejáratokban egy tarsolylemezt találtak, amelyért több pénzt kaptak, mint a pályázati pénz, amit az építésre kaptak. Most hagyjuk azt a vádaskodást, amely szerint valami más vidékről hozták el a tarsolylemezt, ami valljuk be a hely történetébe sehogyan sem illett bele. Kálmán egyébként az, akinek ha díjaznák a legtöbb elvesztett választást, akkor ő az aki megérdemelné ezt a citrom díjat.

 

  Az iroda gyorsan lábra állt, nem is kellet már csak a szomszédos hivatalból elhozni pár bútort, számítógépet és apró kiegészítőket. A Hivatal padlásáról még a régi 5 éves terv teljesítési tablót is átalakították, mert az még igazi jó anyagból készült. Felkerült a helyi piktor jóvoltából a következő szöveg a tábla felső felébe:

 

Ingatlan-Albérlet Francsáji Iroda

 

  Amikor felkerült a tábla, megállt alatta a Kálmán és szemügyre vette, az éppen büszkén közeledő polgármester felé bökte:

- Szerbusz Jenő bátyám, hát ez meg mi? Milyen bót ez? - kissé gyanította, hogy az általa kiadott szobák, amelyből illegálisan volt kis mellékese veszélybe kerülhet. A lányok akik benne laktak a főúton dolgoztak, dinnyét árultak. Azt nem tudta Kálmán se, hogy honnan veszik azt a sok dinnyét, de sejtette, hogy valami úri bolt lehet, mert a lányok még a tél közepén is kisminkelve és mini szoknyába sétáltak ki a kanyarba található büfé parkolójába.

- Nem értesz te ehhez Kálmánom, ez nem bót, ez az igazi üzlet! - szólt mélyebb, magabiztos hangján a polgármester.

Kálmán csak a füstölgő csempész cigarettát az ujjai közé szorított két ujjával mutatott fel a táblára.

- Mi az a francság? ...no meg az a sok apró betű alatta? - célozva az olcsó cigivel a tábla alsó részén látható szöveg irányába, amelyen ez állt:

 

Ing nélküliek és alulfizetett bérből élők szolgáltató irodája.

 

Folytatásos...

www.ingatlan-alberlet.hu


tartalom marketing felhívása