Sári bácsi felfedezte a szabadságszobrot

Szerkesztőségünkbe érkezett egy érdekes üzenet, ennek néztünk utána.

Egy délelőtti napon a Duna parton parkoltunk le, hogy a közeli utcában látogassuk meg Sári bácsit, aki érdekes felfedezését osztotta meg velünk.

A negyedik emeleten lakó idős nyugdíjas nem is kertelt sokáig és a Duna felőli ablakához vezetett minket. Nagy örömmel konstatálta, hogy a Gellért hegyen egy pálmát tartó szobor látható és jól kivehetően egy női alakot ábrázol. A felfedezés – ha ennek nevezhetjük- nem volt véletlen, erre is megkaptuk a választ, de előbb nézzünk bele a délelőtti nyugdíjas mindennapi életébe.

Alig érkeztünk meg és az első szobornézést követő csodálkozás után a belső udvar felől zajokat hallottunk és az öreg úr hamar felpattant a szocreál Lajos korabeli pamlagról és a gangra igyekezett. Nagy vita folyt a körfolyosón, hogy akkor ugyan ma milyen nap van? A csirkebelsőség csütörtök, vagy a csontos csütörtök! Bizony nem mindegy melyik héten járunk a hónapnak, mert eszerint változik az egyedi ajándék a belső udvarról bejáratos alagsori vágóhíd kínálatából. A vállalkozást a lakók finanszírozzák és a Pali gazda, egy erősen alkoholista hentes végzi a napi gyilkosságokat. Itt nyugodtan dolgozhat, hiszen egy idegen még véletlenül sem téved a zegzugos bejáratú alagsorba. Ha mégis oda enné a fene, akkor biztosan menekülőre fogná.

Amikor végre eldőlt a napi vacsora mibenléte, akkor visszatért a Sári bácsink a foteljába és mintha el sem ment volna egy órára úgy folytatta.

– Kérem én már hallottam a szabadságszoborról, de a fene ette ide, az nem a tengerparton van valahol Koszovónál? Mintha hallottam volna, hogy az Amcsik le is bombázták… de ilyet, hogy pont itt látom meg 60 év után! – némi magyarázkodásba is kezdet – Kérem én eddig az asszonytól válóban voltam már 40 éve és erre az oldalra sosem evett a fene, ezért nem tudtam róla.

Majd nyugodt kényelemmel sodort valami keverék-dohányból egy cigarettát és nagy füstfelhőt eresztve kacsintott a huncutot a kolléganőm domborulata felé, vagy talán még beljebb is.

 

Megosztás
Total Page Visits: 142 - Today Page Visits: 1

Vélemény, hozzászólás?