A legjobb módszer az esküvő napjának meghatározására, ha fogsz egy naptárat és kihúzod azokat a napokat, amik biztosan nem jók.

Például húzz ki minden hétfőt, keddet, szerdát és csütörtököt. Továbbá a biztos eseményeket is mindenképp húzd ki a naptárból.

Ilyenek például előre lefixált családi események, találkozók, üzleti ügyek, ünnepek.

Következő lépésként fogj egy másik színt és például ha júniusra szeretnéd az esküvőd napját, jelöld be a lehetséges és általad jónak tartott napokat, aztán egy másik színnel azokat a napokat, amik esetleg még szóba jöhetnek.

Ez elég jó stratégia arra, hogy meghatározd azokat a lehetséges napokat, amik nagy valószínűséggel megfelelő

Az alábbi napokat mindenképp érdemes elkerülnöd, úgyhogy húzd is ki gyorsan

a naptáradból:

  • december 25
  • január 1
  • húsvét vasárnap
  • egyéb ünnepnapok
  • a „szerencsétlen napok“ (pl. péntek 13)
  • helyi ünnepek vagy rendezvények id?pontja

Az esküvő dátuma

„Mikor lesz az esküvő?“

Mi a legelső dolog, amit mindenki megkérdez, miután értesült az eljegyzésetekről?

Ugye? 

A helyes dátum meghatározása nem könnyű feladat, mivel nagyon sok tényezőtől függ és fordítva is igaz, az esküvő kimenetele és szervezési folyamata is függ a pontos dátumtól.

Rengeteg szempontot kell figyelembe venned az időpont meghatározása során. Például egy ilyen tényező az, hogy miről álmodtál gyermekkorodban. Milyen esküvőt képzeltél el magadnak? Úgy képzelted, hogy klasszikus júniusi menyasszony leszel, vagy esetleg egy téli esküvőre vágytál? Ez egy nagyon is lényeges szempont, hisz rólad van szó és az álmaidról.

Már az elején döntsd el, hogy mennyi időt akarsz vagy tudsz a szervezésre szánni. A jegyesség időtartama általában 6 és 12 hónap között mozog, ami részben próbaidőként szolgál, másrészt pedig elegendő időt biztosít az esküvő megszervezésére.

Senki sem akar örökké csak eljegyezve lenni, de az sem jó, ha túl hamar és gyorsan akarsz mindent lebonyolítani. Ha így teszel, biztos vagyok benne, hogy rengeteget fogsz idegeskedni, nem beszélve arról, hogy olyan fontos dolgokra nem jut majd időd, mint a megfelelő ruha kiválasztása.

Ha nagyjából sikerült meghatároznod, hogy mennyi időre van szükséged, gondold végig, hogy az az időpont milyen problémákkal járhat. Vajon biztosan jó-e a vendégeid nagy részének? Például nem ütközik-e nyaralásokkal?

A nyári időszakban ez egy kritikus probléma. Az iskolákban szünet van, a szülők is ilyenkorra veszik ki a szabadságukat, hogy a család közösen nyaralhasson. Előfordulhat olyan probléma is, mikor a családok vallása különbözik, és a másik fél számára épp valamilyen ünnepnap van. Ez is egy ütközőpont.

Az esküvői ötletek weboldalon ehhez hasonló tanácsokkal és ötletekkel találkozhat az olvasó.

Tehát ilyesmiket mindenképp át kell gondolnod és a mérlegelés során figyelembe kell venned. Ha nagyjából sikerült meghatároznod néhány időpontot, mutasd meg egy-két embernek mindkét családból és kérd ki a véleményüket.