HumorIrodalom

Várható élettartam program telepítése

Várható élettartam program telepítése visszaszamlalo.jpg

Az író belemerült a legújabb regényébe és az egyik főhősének karakterét dolgozta ki éppen.

Olyan karaktert akart, akit mindig a köszvény, az ízületi gyulladás és olyan ízületi fájdalom gyötör, amit maga diagnosztizált. Egyszóval olyan beteg-mániás, hipochonder. Dolgoznia kellett, mert előző napon kicsit ellógta a napot. Többek között Egy olyan programot is telepített a gépére, amely kiírta a várható élettartamot napban órában percben és másodpercben. A program egy kijelzője az asztalon nagy számokkal mutatta az író várható életkorát és látszott, hogy tulajdonképpen az átlagéletkorhoz viszonyította ezt a számot. A program szerint 90 éves koráig élni fog.

Ez megnyugtatóan hatott rá. Elkalandozott, de a fejtörés közben eszébe jutott, hogy rákeressen kényszeres betegségekre és közben arra való gyógyszerekre. Egyre több és több információt szedett össze a köszvényről, a köszvény tünetei és köszvény diéta után a köszvény kezelése és a különféle köszvény gyógyszer leírásai között keresgélve rátalált a kurkuma összetevő titokzatos leírására, sőt egy medosan nevű gyógyszerre is, de igazából jó ötletnek találta, hogy a karakter neve Medosan Szigfrid legyen de aztán elvetette ezt. Lendületet kapott a sok információtól és élesen kezdett benne alakot ölteni egy hipochonder lélek teljes életképe. Még egy kurkuma diéta és kurkuma fogyókúra is belefért a leírásába.

Gyorsan írásnak kezdett és most már szinte élesben ontotta a személyrajzot, közben vissza-vissza lapozgatott a különféle gyógyhatások és tünetek oldalain, hogy eléggé hiteles legyen. A regényalak így alakul ki benne és az írásában is. Már benne volt az éjszakában, amikor rápillantott a visszaszámlálóra, ami a várható életkorát mutatta és meghökkent a látványon.

Az eddig lassan araszoló másodpercek úgy felgyorsultak és már szinte nem látszottak a számok. A napok száma pedig percenként kezdett fogyni. Percekig csak bámulta a számlálót. Majd elmosolyodott.

Na ez is csak egy buttyant program.

Arra gondolt hogy leszedi a gépről a programot, de most fontosabb volt az új szereplőjének a jellemrajza. Újra belemerült a gyógyításba és a kurkuma kapszula hatásait is felderítette, sőt egy alkalommal majdnem meg is rendelt egy csábító kurkuma kapszula csomagot is, ahol a kezdőcsomag ingyenes rendelhető volt. Szaporán ütötte a billentyűket és már a végéhez közeledett, amikor ismét rátekintett a képernyő sarkában pergő számokra.

Eszerint már csak napjai voltak hátra és az is vészesen fogyott. Nem foglalkozott vele.

A regénye egyik mellékszereplője alakult a sorai között és nagyon elégedett volt vele. Amikor aztán végzett, még egyszer átolvasta és javítgatott benne egy pár elütést, amit a gyors írása közben vétett.

Kész! – gondolta az író. Már csak menteni kell.

A számláló ekkor ért az utolsó naphoz. Na erre kíváncsi volt és a teljes képre tette a számlálót, amely kicsit lassabban kezdett fogyni, mintha lassult volna.

A képernyő elkezdett vörös-sárga fényben villogni és amikor az utolsó szám is átváltott nullára, akkor az író szíve hirtelen megállt és a feje lehanyatlott a billentyűre, megnyomva a kikapcsolás gombot.

Várható élettartam program telepítése

Total Page Visits: 516 - Today Page Visits: 1

Vélemény, hozzászólás?