Mese

Bátor szamár – mese

 

Volt egyszer egy gyáva oroszlán, aki félt mindentől és senkihez sem mert hozzányúlni. Mindenki a vadonban nevetett rajta, és az állatok is kerülték. Az oroszlán szégyellte magát, mert tudta, hogy ő a legerősebb az állatok között, de mégis olyan félénk volt.

Egy napon találkozott egy szamárral, aki nagyon bátor volt. A szamár rámosolygott az oroszlánra és így szólt: – Szia, mi a baj? Látom, hogy szomorú vagy. – Az oroszlán elmondta neki a problémáját, és a szamár megnyugtatta őt, hogy segíteni fog.

A szamár megtanította az oroszlánra, hogy hogyan kell bátran lépni, és hogy hogyan kell magabiztosan nézni a dolgok szembe. Az oroszlán kezdett el gyakorolni és hamarosan már olyan bátor volt, mint a szamár. Az állatok meglepődtek, amikor látták az oroszlánt, hogy milyen magabiztosan mozog.

Az oroszlán hálás volt a szamárnak, aki megtanította neki mindent, amit tudni kell. Azóta a két barát nagyon jól kijönnek egymással,  az oroszlán már nem fél semmitől. Mindenki tiszteletben tartja őt a vadonban, és nagyon büszke volt rá, hogy megtanult bátran szembe nézni a problémájával.

Azóta az oroszlán és a szamár mindig együtt járnak, és nagyon boldogok egymás társaságában. Az oroszlán megtanulta, hogy a bátorság nem abban áll, hogy nem félünk semmitől, hanem abban, hogy megpróbáljuk megoldani a félelmeinket. És köszönhetően a szamárnak, az oroszlán most már bátor és boldog volt.

bátor szamár

Megosztás
Total Page Visits: 175 - Today Page Visits: 1

Vélemény, hozzászólás?