HumorIrodalom

Zsebkendő harc, avagy a Water-nózi botrány

Egy nagy tanuló szolgálat után szabadultam ismét a városra.

Az utolsó járvány már elég régen volt, de mégis az utcán sokan hordanak speciális kék-színű arcvédőt. A többségen talán csak azért nincs, mert nekik még megvan az orruk. Akik a nagy járványban az orrukat is elveszítették még hordanak maszkot, de inkább csak esztétikai okból.

Elhíresült néven a „Water-Nózi botrány” azzal kezdődött, hogy két ellenlábas; egy papírgyáros és egy orvosból lett feltaláló politikai pályára lépett, de nem egy oldalon. A papírgyáros, amikor megnyerte a választásokat, akkor még béke volt, azonban a feltaláló az úgynevezett vizes orrmosó feltalálója és népszerűsítője ekkor kezdett sikeres kampányába – többek között azért, mert a parlamentbe nem jutott be – és orvosi tesztekkel bizonyítottan hirdette, hogy a vizes orrmosó nem fertőzi vissza a betegeket a saját náthába, sőt az is kiderült, hogy a papír-zsebkendő hatványozza a fertőzést. Mindez nem a papírgyáros ellen szólt, mégis ez lett az eredménye.

Ebből nagy háborúskodás kezdődött a sajtón keresztüli üzengetések, beszólások. A Water-nózi mégis népszerű lett és a nagy köpdösésből a papírgyáros is sárosan jött ki. Bár a pártja hatalmon maradt, de neki le kellett mondania, mert minden pert sorra elveszített a sokkal higiénikusabb vizes orrtisztítóval szemben. A tény az, hogy a papír-zsebkendő lassan kezdett kimenni a divatból, bármilyen olcsón is lehetett hozzájutni. Sorra települtek az orrtisztító automaták szerte az országban, a tehetősebbeknek otthoni készülék is jutott.

Ezzel talán ennyiben maradt volna a dolog, ha nem következik be a nagy járvány. A járvány főszereplője a papír-zsebkendő lett. Egyik napról a másikra egy vírus kezdett el terjedni, amely ellen nem segített semmilyen gyógyszer sem. Az Egészségügyi Világszervezet dolgozott a víruson, de sokszor a tudósok maguk lettek az áldozatok, vagy azért mert elkapták a kórokozót, vagy azért mert a kísérleti ellenszer mérgezte meg őket. Felmerült a kérdés kinek volt érdekében ennyire a zsebkendő ellen hangolni a világot. Nem is kérdés. A Water-nózi feltalálója hamar képbe került és persze előzetesbe is.

Mire fény derült az igazságra addig a feltaláló-politikus megromlott egészsége miatt a házi őrizetben halt meg. Az igazság az volt, mint később kiderült, hogy egy terrorszervezet használta ki ezt a gazdasági versengést és a zsebkendő készleteket egy újfajta vegyi-fegyverrel fertőzte meg. Amíg a biztonsági szolgálatok a vízkészletek őrzésével foglalkoztak, addig a zsebkendő gyárakban nem volt elég hathatós a biztonság, így könnyen megoldhatták annak a fertőzését.

Ma már tudjuk, a Water-nózi egészséges. Jobb mint a zsebkendő, de ehhez millió orrnak és több ezer fejnek kellett hullania.

Ma már elérhető a zsebben hordható Water-nózi is.

Ma már tudjuk, a Water-nózi egészséges. Jobb mint a zsebkendő, de ehhez millió orrnak és több ezer fejnek kellett hullania.

Papírzsebkendő harca, avagy a Water-nózi botrány

Total Page Visits: 184 - Today Page Visits: 1

Vélemény, hozzászólás?